مطالب مرتبط:
چای گل سرخ و خواص آن

چای گل سرخ و خواص آن

چای گل سرخ و خواص آن زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:گل سرخ یا همان گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده می‌شود. ...

طرز ساخت کاسه های نقش دار با خمیر+تصاویر

ساخت کاسه با خمیر , این خمیر یا گل را می توانید از شعبه های شهر کتاب یا فروشگاه های لوازم هنری تهیه کنید. خمیری که در این خودآموز استفاده شده در مجاورت هوا خشک می شود و احتیاجی به پخته شدن ندارد.نحوه ساخت کاسه با خمیروسایل لازم : ...

خبرهای بد، خبرهای بدتر در رسانه ها

خبرهای بد، خبرهای بدتر در رسانه ها

روزنامه اعتماد - زهرا چوپانكاره: آخرين باري كه ايستاديد جلوي كيوسك روزنامه‌فروشي يا نشستيد جلوي مانيتور و صفحه روزنامه‌ها و خبرگزاري‌ها را ديديد و فكر كرديد: «چه خبر خوبي!» كي بوده؟ رسانه‌ها باعث مي‌شوند كه اين خاطره تقريبا دور به نظر برسد يا تمام اين مدت نگاه شما به سم ...

۱۵ ترفند آشپزی از زبان سرآشپزهای جهان

۱۵ ترفند آشپزی از زبان سرآشپزهای جهان

از این رو، در ادامه این مطلب برایتان اصول و ترفندهای آشپزی که برای تهیه هرچه بهتر غذاها کاربرد دارند را انتخاب کرده ایم. فلفل چیلی دوست دارید، اما دلتان می خواهد کمتر زبان و دهانتان را بسوزاند؟ فلفل را ...

موکت پرز بلند جایگزین فرش ، امکان پذیره؟

موکت پرز بلند جایگزین فرش ، امکان پذیره؟

تبلیغاتفیلم ها و کلیپ های جدیدخطاطی اسم شمااپ شخصیتو بساز موکت ها از گذشته های دور به عنوان کفپوش های پر طرفدار فضای دکوراسیون داخلی در کنار فرش ها  محسوب می شدند و گاهی نوع ضخیم و نرم آن به صورت تک به عنوان کفپوش اتاق خواب مورد ...

چالش رنگی ۹ بهمن – روز دوست داشتن زمین

چالش رنگی ۹ بهمن – روز دوست داشتن زمین

شما چقدر از درآمد یا پول توی جیبی تون رو برای خرید گل استفاده میکنید؟ اصلا پیش اومده که واسه خودتون گلدون بخرید؟ یا همیشه منتظر بودین کسی براتون بیاره؟ تا حالا به این فکر کردین با یه گلدون ساده در ات ...

چگونه مگس و حشرات ریز توالت را از بین ببریم؟

از بین بردن مگس توالت , مگس های ریز توالت یکی از مشکلات سرویس های بهداشتی است. به راحتی و با انجام دادن کارهای زیر می توانید این مگس های مزاحم را از بین ببرید. نوشته چگونه مگس و حشرات ریز توالت را از بین ببریم؟ اولین بار در خانه داری پدیدار شد. ...

هر روز یک قدم به سمت زندگی سالم – ۱۱ بهمن

هر روز یک قدم به سمت زندگی سالم – ۱۱ بهمن

سلامتی نصف خوشبختیه . به همین دلیل هم یه آدم رنگی به سلامتیش اهمیت میده. در همین راستا رنگی رنگی هر روز ۲ نکته زندگی سالم میذاره، یکی سلامت جسمی و یکی دیگه سلامت ذهنی. با خوندن و رعایت همین نکته های کوچک به مرور زمان میتونید تغیی ...

تشخیص نوع پوست چرب و خشک

تشخیص نوع پوست چرب و خشک

آیا شما پوستی چرب، خشک یا مختلط دارید؟ درک تفاوت انواع پوست ها به شما کمک می کند تا متوجه شوید چطور از پوستتان مراقبت کنید. سوزان ون دایک، متخصص پوس ...

پروژه یک ماهه افزایش آگاهی در مورد PMS – روز دوم

پروژه یک ماهه افزایش آگاهی در مورد PMS – روز دوم

عادت ماهیانه بخشی از زندگی خانم هاست که در واقع بخشی از بلوغ است و که در حالت نرمال و درست نشان دهنده سلامت جنسی است و به نوعی آمادگی برای باروری را نشان میدهد. مدت زمان عادت ما ...

راهنمای خرید چادر مسافرتی

خرید چادر مسافرتی , «سفر» آمادگی می خواهد. تفاوتی ندارد که یک پیک نیک یک روزه به اطراف شهر است، یک سفر کوتاه به دل طبیعت سرسبز و یا چند هفته رانندگی جاده‌ ایی در دل کوه ها و کویر. در هر شرایطی و با هر همسفری شما باید در سفر احساس آ ...

قرار نبود آشپزی کنار تیم فوتسال باشد/در مرکز ملی زیرساخت های خوبی فراهم شد

به گزارش وانانیوز،  محمدرضا ساکت در حاشیه مراسم استقبال از تیم ملی فوتسال ایران در فرودگاه امام خمینی (ره) در گفت و گو با پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان گفت: وزارت ورزش و جوانان فرایند آماده سازی تیم های ملی فوتبال ا ...

آشنایی با ویروس آنفلوانزای پرندگان H۵N۶

آشنایی با ویروس آنفلوانزای پرندگان H۵N۶

آشنایی با ویروس آنفلوانزای پرندگان H۵N۶ زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:ویروس H۵N۶ زیرنوعی از گونه H۵ ویروس آنفلوانزای A (که ویروس آنفلوان ...

چالش رنگی ۲۸ بهمن – روز سلفی گرفتن با بغل دستی

چالش رنگی ۲۸ بهمن – روز سلفی گرفتن با بغل دستی

با پیشرفت تکنولوژی و همه گیر شدن دوربین عکاسی و موبایل خیلی از خاطره ها و لحظه ها هیچ وقت پاک نمیشن و با فشار یک انگشت روی دوربین یا موبایل میتونن برای همیشه ثبت و موندگار بشن. رنگی رنگی بهتون پیشنهاد میده امرو ...

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

هنر درمانی شیوه ای از روان درمانی است .کارشناس ارتباط درمانی گفت: هنر درمانی شیوه ای از روان درمانی است که امکان ابراز هیجانات و معالجه از طریق غیر کلامی را فراهم می آورد. نوشته هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است اولین بار ...

هر روز یک قدم به سمت زندگی سالم – ۱ اسفند

هر روز یک قدم به سمت زندگی سالم – ۱ اسفند

سلامتی نصف خوشبختیه . به همین دلیل هم یه آدم رنگی به سلامتیش اهمیت میده. در همین راستا رنگی رنگی هر روز ۲ نکته زندگی سالم میذاره، یکی سلامت جسمی و یکی دیگه سلامت ذهنی. با خوندن و رعایت همین نکته های کوچک به مرور زمان میتونید تغیی ...

راه هایی که شما را در برابر افسردگی مقاوم می کند

اگر شما کسی باشید که دوره های طولانی درمان های دارویی را برای افسردگی گذرانده اید به خوبی می دانید که مصرف داروها تنها کمکی که به شما می کنند کنترل برخی از حالت های روحی ناشی از افسردگی است. نوشته راه هایی که شما را در برابر افسردگی مقاوم می کند ...

چرا ماست آب می اندازد؟

نکته ای که درباره آب انداختن ماست باید بدانید این است که آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی داشته و سرشار از پروتئین و ویتامین های گروه B است. نوشته چرا ماست آب می اندازد؟ اولین بار در خانه داری پدیدار شد. ...

زیباترین مدل آرایش های مو و صورت در مراسم بفتا ۲۰۱۸

آرایش های مراسم بفتا ۲۰۱۸ ، در مراسم فرش قرمز اهدای جوایز فیلم بریتانیا (بفتا ۲۰۱۸) کهامسال در لندن برگزارشد با وجود سرمای هوا و همچنین انتخاب لباس های مشکی ، ستاره هاهمچنان با بهترین استایل خود ظاهر شدند.به ...

پخت و پز با اجاق گاز فشار

آموزش آشپزی با زودپز

بسیاری از افراد به غذاهای آماده از سرعت استفاده کنید. کار با سریع نیاز به دانش از نکات و درس..... این فرصت را در این بخش نکاتی در مورد پخت و پز با اجاق گاز فشار, عنوان.روش پخت غذا با زودپزدر راه از یک آشپز با پخت به روش حرارت مرطوب(با آب) و جوشاندن استفاده می شود. ویتامین C به راحتی در ضمن طبخ از بین می رود. این می تواند در جاده ها این ویتامین به عنوان شاخص شدت فرایند پخت در نظر گرفت. اگر مقدار کمی ویتامین C از بین برود، می توان فرض کرد که فرایند پخت، ملایم است و نقصان سایر مواد مغذی کم خواهد بود. در پختن با حرارت مرطوب ، ممکن است مواد مغذی به طرق مختلف از دست بروند. مهم ترین عامل از دست رفتن مواد مغذی به خصوص ویتامین ها و موادمعدنی در جوشاندن، آب پخت می باشد. به علاوه، مواد مغذی در اثر حرارت و در معرض هوا از دست می روند.همان طور که گفته شد، یکی از این مواد ویتامین C است. عمل آنزیم اکسیداتیو نیز موجب از دست رفتن مواد مغذی می شود و در این مورد نیز ویتامین C توسط چنین آنزیم هایی در مجاورت اکسیژن موجود در آب پخت با سهولت و سریع تخریب می شود، زیرا آنزیم ها در اثر حرارت، فعالیت خود را از دست می دهند.چنانچه موادغذایی به خصوص سبزی ها را به جای قراردادن در آب سرد و سپس حرارت دادن ، به طور مستقیم وارد آب جوش کنند کاهش مواد مغذی توسط آنزیم ها بسیار کم می شود. یکی از معایب آب برای پخت مواد غذایی آن است که حلال خوبی است و ممکن است ماده غذایی در آب مقدار قابل توجهی از مواد مغذی خود را از دست بدهد. مثلاً سبزی ها را معمولاً برای پخت می جوشانند و این امر موجب کاهش برخی از عناصر مغذی و ویتامین ها به خصوص ویتامین C می شود.کاهش کاروتن سبزی ها در اثر جوشاندن ناچیز است. اما میزان قابل توجهی ویتامین ۱ B و C از بین می رود. کاهش عناصر معدنی و ویتامین های محلول در آب، با افزایش مقدار آب مصرفی زیاد می شود. با انجام یک سری آزمایش ها ثابت شد هنگامی که کلم با مقدار کمی آب پخته می شود، ۶۰ درصد ویتامین C خود را از دست می دهد، در حالی که اگر در مقدار بیشتری آب طبخ شود، ۷۰ درصد آن از بین می رود. در مورد برنج، اگر در آب کم پخته شود، ۳۰ درصد از ویتامین خود را از دست می دهد، در حالی که پختن آن در مقدار بیشتری آب موجب از دست رفتن حدود ۵۰ درصد از ویتامین آن می شود.ضمناً مدت زمان جوشاندن ماده غذایی در کاهش مواد مغذی مؤثر است.برای مثال هنگامی که زمان پخت طولانی است، مقدار بسیار زیادی ویتامین C از دست می رود.نکته مهم دیگر این است که هر چه سطح ماده غذایی بزرگ تر باشد، کاهش مواد مغذی محلول در آب از طریق ورود به آب پخت بیشتر است. خرد و له کردن، بریدن و ریز کردن ماده غذایی نه تنها سطح آن را افزایش می دهد، بلکه آنزیم ها را نیز آزاد می کند و مقدار بیشتری مواد مغذی از دست می رود. هر چقدر اندازه ماده غذایی در هنگام پخت کوچک تر باشد ( یعنی بیشتر خرد شود یا برش داده شود) ، مقدار کاهش مواد مغذی در آن بیشتر خواهد بود.با طریقه صحیح استفاده زودپز آشنا شویدبه هیچ وجه مواد غذایی با دانه‏ های ریز و غذاهایی که هنگام پخت ایجاد لعاب یا کف می ‏کنند را در زودپز نپزیددیگ‏ های زودپز با فشار بخار آب کار می ‏کنند و در صورتی که بخار نتواند از ظرف خارج شود، زودپز تبدیل به یک بمب شده و منفجر می‏ شود. برای پیشگیری از چنین حوادثی در خانه بهتر است یک انتخاب ایمن و مناسب داشته باشید. در میان زودپزهای استاندارد انواعی که مجهز به سیستم‏ های ایمنی بیشتر و امکان برنامه ‏ریزی پخت هستند گزینه‏ های بهتری هستند. محصولاتی که به وسیله شرکت ‏های معتبر ساخته شده و دارای نشان استاندارد هستند هنگام ساخت، دستورالعمل‏ های ایمنی را رعایت کرده و آزمایش‏ های ایمنی را انجام داده ‏اند هر وسیله ‏ای دستورالعمل استفاده مخصوص به خودش را دارد. مثلا در دفترچه راهنمای برخی زودپزها نوشته شده است یک‌ سوم ظرف را آب کنید و در برخی دیگر این مقدار تا نیم یا دوسوم حجم ظرف متغیر است. چون ممکن است ذرات غذا همراه کف بالا آمده و روزنه خروج فشار را مسدود کنند. به هیچ وجه مواد غذایی با دانه‏ های ریز و غذاهایی که هنگام پخت ایجاد لعاب یا کف می ‏کنند را در زودپز نپزید نمونه این غذاها انواع غلات مانند بلغور گندم و جو پرک شده، ماکارونی و رشته فرنگی، سیب و حبوبات دانه‏ ریز هستند. در برخی از زودپزهای قدیمی این امکان وجود داشت که بعد از بالا رفتن فشار بخار داخل ظرف، در زودپز به طور ناگهانی باز شود و ایجاد حادثه کند. با در نظر گرفتن نکات ایمنی، زودپزهای جدید طوری طراحی شده‏ اند که مجهز به قفل داخلی هستند و تا زمانی که بخار آب، داخل ظرف وجود دارد امکان باز شدن در، وجود ندارد. بهتر است زودپزهایی را انتخاب کنید که یک دسته بلند در یک سمت و دسته کوتاهی در سمت دیگر دارند چون در این صورت امکان باز و بسته کردن در راحت‏ تر بوده و حمل و نقل و جا به جا کردن ظرف بهتر انجام می‏ شود. در ضمن بلند بودن دسته موجب می‏ شود دسته ظرف خیلی داغ نشود و هنگام برداشتن ظرف ناگهان از دست‏ تان رها نشود.البته برای پیشگیری از چنین اتفاقی توصیه می‏ شود برای برداشتن و جا به جا کردن زودپز پس از پخت غذا حتما از دستکش و دستگیره آشپزی استفاده کنید. مطمئن شوید که حلقه لاستیکی دیگ سالم است و در جای خود محکم شده است. فاسد بودن، پاره بودن و درست قرار نگرفتن حلقه لاستیکی ممکن است موجب سر رفتن غذا و خاموش شدن شعله گاز شود1.. هنگام خرید دیگ زودپز، زودپزهای استاندارد را انتخاب کنید.2.. هنگام خرید از فروشنده بخواهید تا طرز استفاده صحیح از محصول را به طور کامل به شما آموزش دهد.3.. قبل از استفاده، دستورالعمل و دفترچه راهنمای محصول را به دقت بخوانید.4.. زود پزهای مجهز به قفل ایمنی را انتخاب کنید.5.. زود پزها در طرح‏ ها و اندازه‏ های مختلف در بازار وجود دارد.6.. مواد غذایی مناسب را برای پخت با زود پز انتخاب کنید.7.. پس از اتمام پخت و خاموش کردن شعله گاز سوپاپ اطمینان را برای خروج بخار آزاد کنید.8.. بدنه دیگ‏ های زودپز معمولا از جنس استینلس استیل یا همان فولاد ضدزنگ یا آلیاژی از آلومینیوم است.9.. در محل اتصال درپوش به بدنه زودپز، حلقه‌ ای لاستیکی وجود دارد که از خارج شدن بخار آب جلوگیری می‌ کند.10.. روی درپوش زودپز یک دریچه اطمینان وجود دارد.وقتی فشار بخار آب به حدی می ‌رسد که ظرف نمی ‌تواند آن را تحمل کند، این دریچه باز می ‌شود تا بخار آب از آن خارج شود. قبل از بستن در زودپز سوپاپ یا دریچه اطمینان و روزنه خروج بخار را بررسی کنید و از باز بودن آن مطمئن شوید. در صورت لزوم و وجود پارگی و خرابی، حلقه لاستیکی را تعویض کنید. در این زودپزها موارد ایمنی در نظر گرفته شده و در صورت زیاد شدن فشار بخار، در زودپز جدا نمی‏ شود و محتویات ظرف در آشپزخانه پخش نمی ‏گردد. در این زودپزها، نشانه اولیه بالا رفتن بیش از حد فشار، صدایی شبیه سوت است که فرد را از خطر مطلع می ‏کند. در صورت عدم توجه افراد و ادامه این روند شیر خروج فشار اضطراری فعال می‏ شود. برای پیشگیری از این اتفاق یک شیر خروج فشار اضطراری در نظر گرفته شده است که در صورت بالا رفتن بیش از حد فشار، فعال می‏ شود. در صورت شل بودن پیچ دسته ‌ها، ممکن است هنگام حمل، زودپز از دست شما رها شود و خطر سوختگی و آسیب ‌دیدگی به وجود بیاید.11.. پس از هر بار استفاده از زودپز دریچه اطمینان و حلقه لاستیکی را به دقت بشویید.12.. زودپزهای مجهز به شیر خروج بخار اضطراری را انتخاب کنید.13.. هرچند وقت یک‌بار پیچ دسته زودپز را سفت کنید.14.. اگر در زودپز نیاز به تعمیر داشت، آن را سریع تعمیر کنید و تا قبل از آن، از زودپز استفاده نکنید.  Loading...